Sakari Pesonen ja Antti Kärkkäinen uusia jäseniä Ralf Ajalin Oy:n hallituksessa

7.11.2023

Perheyhtiö R. Ajalin Oy:n ja samaan konserniin kuuluvan Ralf Ajalin Oy:n hallituksiin on nimitetty kaksi uutta jäsentä, diplomi-insinööri Sakari Pesonen ja kauppatieteiden maisteri Antti Kärkkäinen

Metropoliassa rakennustuotannon lehtorina toimivalla Pesosella on vankka rakennusalan tausta Firalta ja Skanskalta. Erityisosaamista hänelle on kertynyt mm. rakentamisen prosessien vetämisestä ja Lean-rakentamisesta. Hänellä tulee olemaan vahva rooli projektiliiketoiminnan tuottavuuden ja tuotannon virtausten kehittämisessä.

– Puhumme niin sanotusta voimavarahallituksesta, mikä tarkoittaa, että hallituksen jäsenillä on operatiivisempi rooli yhtiössä kuin tavanomaisessa hallinnollisessa hallituksessa, Pesonen kertoo. – Se tarkoittaa tiivistä yhteistyötä toimivan johdon kanssa ja osallistumista yhtiön strategiatyöskentelyyn. 

Unikiella CFO:na työskentelevä Antti Kärkkäisellä on pitkä kokemus projektiliiketoiminnan talousosaamisesta IT-alalla. Hänen vahvuutensa on erityisesti projektityöskentelyyn liittyvien taloudellisten riskien hallinta ja mittaaminen.

– Samat onnistumisen kaavat toistuvat kaikessa projektityöskentelyssä, oli kyse sitten IT:stä tai infrarakentamisesta, Kärkkäinen sanoo.

Ajalin-konsernissa kaksikkoa viehättää avoimesti keskusteleva kulttuuri ja innovointihalukkuus.

– Yhtiön into ja mielenkiinto innovoida oman toimialansa sisällä välillä jopa rajoja rikkoen puhuttelee. Odotan jo mielenkiinnolla miten voimme hallitustyöskentelyllä tukea yhtiön kehitystä kohti entistä parempaa ja iskunkestävämpää kokonaisuutta, Kärkkäinen sanoo.

Matalasuhdanne hyvä hetki panostaa kehittämiseen

Hallituksen puheenjohtaja Kristiina Nieminen pitää kilpailukyvyn kehittämistä tärkeänä alan käydessä läpi haastavia aikoja.

– Kun suhdanne taas kääntyy, olemme paljon vahvemmassa pisteessä osaamisemme suhteen ja entistä tehokkaampia toimijana, hän sanoo. – Sakari ja Antti kykenevät tukemaan ja sparraamaan kenttäämme ihan hands-on -pohjalta ja odotan heistä olevan suurta apua kehitystyössä. Saimme nyt kaksi todella kovaa osaajaa vahvistamaan hallitustyöskentelyä.

Ralf Ajalin Oy:ssä ja Perheyhtiö R. Ajalin Oy:ssä panostetaan vahvasti luontopohjaiseen rakentamiseen. 

– Luonnon huomioiminen jo strategiassamme kuvastaa arvopohjaamme ja haluamme tuottaa kestäviä rakennuspalveluita. Haluamme toimia alalla esimerkkinä ympäristöasioissa ja olla asiakkaillemme se paras vaihtoehto innovatiivisuudessa, laadussa ja ympäristöosaamisessa, Nieminen sanoo. 

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Kristiina Nieminen, puh. 040 358 1863

Perheyhtiö R. Ajalin Oy:n toimitusjohtaja Patrik Ajalin, puh. 040 595 9522