Terävät prosessit ja vahvat tukitoiminnot ovat toimitusjohtaja Antti Puustisen punainen lanka

2.9.2022
Antti Puustinen on Ralf Ajalinin uusi toimitusjohtaja. Työkalupakissa on vankkaa prosessimaista ajattelua ja järjestelmällisiä toimintatapoja. Keskeisiksi tehtävikseen hän kokee työyhteisön kuuntelemisen ja tukemisen.

Antti Puustisella on vahva usko perheyrityksen arvoihin ja hyvään henkeen, kun hän 2.9.2022 aloittaa Ralf Ajalinin toimitusjohtajana. Yhtiötä 10 vuotta johtanut Tommi Knaapinen siirtyy Länsi-Uudenmaan kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Vapautuneeseen tehtävään valittiin Puustinen, joka oli syksyllä 2021 palkattu yhtiön operatiiviseksi johtajaksi. Konsernin emoyhtiön Perheyhtiö Ajalinin toimitusjohtajuuden ottaa vastuulleen Patrik Ajalin.

Antti on toiminut yli 10 vuotta suurten rakennusliikkeiden strategisten hankintojen, prosessien kehittämisen ja riskienhallinnan tehtävissä. Lisäksi hän on tutkinut projektiliiketoiminnan hankintaa ja toimittajien hallintaa väitöskirjaansa varten, jota hän työstää työnsä ohella. 

Kasvaessaan yritykset tarvitsevat uusia toimintamalleja ja tapoja terävöittää toimintaansa. Suunnitelmallisuuden ja projektien taloudellisen hallinnan merkitys korostuvat. Tämä tarkoittaa mm. riittäviä tukitoimintoja ja selkeää viestintää.

“Minun tehtäväni on kuunnella ja auttaa siellä, missä minua tarvitaan. Aion myös kehittää viestintää, jotta olemme entistä paremmin ajan tasalla siitä, missä mennään”, Antti kertoo.

Vahva historia ja moderni ajattelu ovat yhtiön kivijalka

Uusi toimitusjohtaja uskoo perheyrityksen arvoihin, ansiokkaaseen historiaan ja ennakkoluulottomaan ajatteluun. Se on vahva pohja, jonka päällä kelpaa pitää yllä Ralf Ajalinin hyvää tekemisen meininkiä. Antti puhuu rakentamisen rauhasta:

“Urakat on toteutettava aikataulussa ja kannattavasti. Se edellyttää, että saa rauhassa rakentaa ja muihin asioihin tarjotaan apua hallinnosta. Haluan taata rakentajille mahdollisuudet onnistua.”

Ralf Ajalinilla on useita talossa pitkään olleita, sitoutuneita työntekijöitä sekä nuoria ammattilaisia, joissa on potentiaalia. Tämä on toimitusjohtajan mielestä suuri vahvuus: talossa on sekä kokemusta että nuorta uskaliaisuutta ja hyvä yrityskulttuuri. Vuosikymmenten tietotaito on arvokasta pääomaa, samoin kyky ottaa vastaan uusia teknologioita ja innokkuus oppia uusia tapoja toimia.

Antti luottaa myös vahvuuksiin, jotka nousevat yhtiön arvoista ja asiakaslähtöisestä toimintatavasta:

“Näen paljon mahdollisuuksia siinä, että ympäristönäkökulmat ohjaavat tekemistämme. Lisäksi olemme joustava sekä ratkaisuhaluinen ja -kykyinen yritys. Meillä on hyvät ja modernit arvot.”